Nedaleko Kapitolu zlikvidovali prý pyrotechnici tlakový hrnec uložený v autě

Washington - Americká policie sdělila, že pyrotechnici zlikvidovali tlakový hrnec, který byl nalezen v opuštěném vozidle nedaleko budovy amerického parlamentu ve Washingtonu. Majitel vozu byl zadržen.

Opuštěného vozidla parkujícího nedaleko budovy Kapitolu si v neděli všimla policejní hlídka. V místech byl prý možné cítit zápach benzínu. Oddíl pyrotechniků poté zničil podezřelý obsah vozidla, včetně tlakového hrnce, sdělila AP mluvčí místní policie Kimberly Schneiderová. Likvidaci prý provázel hlasitý výbuch. Úřady rovněž zadržely majitele vozidla, kterým je muž z Alexandrie ve Virginii.

V dubnu u Kapitolu přistál Američan na palubě vírníku, tedy stroje podobného vrtulníku. Dotyčný byl obviněn mimo jiné z překročení zákazu vstupu do vyhraněného vzdušného prostoru. Hrozí mu až devět a půl roku vězení.

V roce 2013 při explozi dvou bomb vyrobených podomácku z tlakových hrnců zahynuli v Bostonu tři lidé a dalších více než 260 jich utrpělo zranění. Nálože byly umístěné v cíli mezinárodního maratonu. Muže obžalovaného z podílu na atentátu nedávno americká porota odsoudila k trestu smrti.

Vydáno pod