Portugalsko pobouřilo video: Policista bije otce před očima dítěte

Lisabon - Portugalské trestní orgány oznámily, že vyšetřují případ nepřiměřeného zásahu policisty proti fanouškovi lisabonské Benfiky. Incident se stal před stadionem klubu Vitória SC Guimarães, s nímž se fotbalová Benfica utkala v neděli v zápase, na jehož konci slavila díky zisku bodu za bezbrankovou remízu obhajobu mistrovského titulu.

Portugalsko se bouří: Policista bije otce před očima dítěte (youtube) (zdroj: ČT24)

V době, kdy se utkání chýlilo ke svému závěru, byl už Jose Magalhaes mimo divácké ochozy. Ty opustil proto, že se zde jeho syn necítil dobře. Před stadionem jej poté zastavila dvojice policistů a údajně se jej zeptala, proč vůbec chlapce bral na takové utkání, při němž hrozí násilí a výtržnosti. Magalhaes na to podle vlastních slov opáčil, že by se muži zákona měli raději postarat o zajištění bezpečnosti uvnitř stadionu.

To evidentně neměl dělat, neboť jeden z policistů jej - před zraky syna i mužova otce - shodil k zemi a uštědřil mu několik ran. Podle deníku Publico, který se odkazuje na nejmenovaný policejní zdroj, byl Magalhaes zmlácen nikoliv gumovým obuškem, ale kovovou tyčí. Původce brutálního zákroku, policista Filipe Silva, nyní čelí kvůli tomuto napadení třem různým obviněním.