Při požáru v brooklynském domě zemřelo sedm dětí

New York - Sedm dětí ve věku pět až 15 let zahynulo při požáru rodinného domu v newyorském Brooklynu. Dvě další osoby jsou ve velmi vážném stavu. Ke vzplanutí ohně došlo podle všeho od kuchyňské plotýnky.

Oběti patří k jedné rodině. Dvěma vážně zraněným ženám, kterým se podařilo z domu utéci, je 15 a 45 let. Požár se stovce hasičů, kteří se dozvěděli o incidentu krátce po půlnoci místního času (po 5:00 SEČ), podařilo podle policie rychle uhasit. 

Plotýnka na pultě v přízemí měla závadu a vyvolala požár, který stoupal do horního patra, kde v šesti pokojích spalo devět lidí. Matka a jedna dcera vyskočily okny. Obě utrpěly popáleniny a přiotrávily se kouřem, upřesnil představitel hasičů Daniel Nigro. Ostatní děti zemřely. 

Dům v newyorském Brookynu po zásahu hasičů
Zdroj: ČT24/ČTK/AP

„Jedná se o největší tragédii spojenou s požárem v tomto městě za posledních sedm let,“ řekl na tiskové konferenci Nigro. Poznamenal, že dům měl detektory kouře v suterénu, ale nikoli v přízemí a na patře. Otec rodiny odjel před tragédií na konferenci a byl již informován.  

Soused Nate Weber řekl novinářům, že v době požáru křičela před domem jedna žena. „Moje děti jsou uvnitř. Odveďte je ven, odveďte je ven,“ volala prý žena. Podle listu The New York Times si dům pronajala na dva roky židovská rodina. Nigro uvedl, že plotýnka se zřejmě používala k udržování teplého jídla během židovského svátku šabat.

Vydáno pod