Zemřela zřejmě nejstarší žena světa. Má přes 70 pravnuků

Mexiko - Vřelý vztah k jídlu, množství spánku a nevázání se na manželství. Tak zněl recept dlouhověkosti od té nejpovolanější: Mexičanky Leandry Becerry Lumbrerasové, která ve čtvrtek zemřela. Přestože jí bylo rekordních 127 let, nikdy oficiálně za nejstarší ženu prohlášena nebyla. V minulosti jí k tomu chyběly řádné doklady.

Becerraová se podle úřadu, který v minulosti ověřoval její věk, narodila 31. srpna 1887. Mexické úřady uvedly, že zemřela ve čtvrtek ráno ve svém domě ve městě Zapopan, příčinu úmrtí však nesdělily.

Její sedmdesátiletý vnuk Samuel Alvear uvedl, že prostě přestala dýchat, před několika měsíci se jí objevily plicní problémy. Becceraová měla pět dětí, které však již všechny zemřely. Do roku 2011 měla 161 potomků.

Server mexiconewsdaily.com napsal, že svůj dlouhý život připisovala zdravé chuti k jídlu a množství spánku, ale také tomu, že se nikdy nevdala. I ve vysokém věku ráda zpívala s vnoučaty a flirtovala s mladými muži, kteří ji přišli navštívit. Ráda si dopřála čokoládu, tortillu a fazole.

V současnosti je za nejstaršího člověka světa považována Japonka Misao Okawaová - i když je o deset let mladší než zemřelá Mexičanka. Do Guinnessovy knihy rekordů se Okawaová coby nejstarší člověk světa dostala v roce 2013, když ve 116 letech zemřel Japonec Džiroemon Kimura.