Drama se šťastným koncem: Teenageři zabránili únosu batolete

Washington - Ve městečku Sprague nedaleko Washingtonu zabránili dva teenageři únosu batolete, když uviděli na ulici muže, který utíkal s malým dítětem v náručí. Za ním běžely dvě děti, které se snažily malého sourozence zachránit.

Muž unesl dvaadvacetiměsíčního Owena Wrighta z parku, kde si dítě hrálo se dvěma staršími sourozenci: osmiletou Delicií a destiletým Brendenem. O děti se měla starat slečna na hlídání, která je ale v parku nechala bez dozoru. Muž si s dětmi nejdřív chvíli povídal, když najednou chytl nejmladšího sourozence, vytáhl ho z kočárku a začal s ním utíkat. Starší sourozenci se batole snažili ze všech sil zachránit, běželi za únoscem a volali o pomoc.

Takto děti uviděla prodavačka z nedalekého krámku, která jim poslala na pomoc svého patnáctiletého vnuka s jeho šestnáctiletým kamarádem. Těm se podařilo únosce dohnat a dítě zachránit, poté se jim ale muž vysmekl a uprchl. Policie po muži nadále pátrá, předpokládá ale, že nejde o obyvatele městečka, které má jen asi 500 obyvatel.

Spolu s dívenkou, která křičela, co jí hrdlo stačilo, jsou hrdiny oba teenageři. Nepřipouštějí si ale strach ani výjimečnost svého činu. „To dítě bylo v nebezpečí, na sebe jsem vůbec nemyslel,“ říká Andrew Crane. „Myslím, že jsem se jenom zachoval správně,“ dodává jeho kamarád Isaac Yow.