Google bude lépe zachytávat příspěvky na Twitteru

New York – Pomocí vyhledávače Google bude v budoucnu možné lépe vyhledávat konkrétní twitterové příspěvky. Obě společnosti uzavřely dohodou, jejíž podrobnosti zatím nejsou známy. Google, který provozuje největší internetový vyhledávač na světě, musel dosud informace hledat přímo na stránce Twitteru. Nyní je od mikroblogovací služby bude dostávat automaticky, napsala agentura Bloomberg.

Twitter je bezplatnou službou, jejímž prostřednictvím uživatelé mohou sdělovat krátké vzkazy zvané tweety v délce do 140 znaků. Dohoda s Googlem by měla umožnit, že tweety budou okamžitě po zveřejnění na Twitteru viditelné ve výsledcích internetového vyhledávání v Googlu. Stát by se tak mělo již v tomto pololetí. 

List Financial Times podotkl, že obě firmy již měly obdobnou smlouvu v letech 2009 až 2011. Kontrakt ale vypršel a Twitter uzavřel dohodu o poskytování dat z tweetů vyhledávači Bing od amerického Microsoftu. 

Twitter, který má sídlo v kalifornském San Francisku, zahájil provoz v roce 2006. Firma, která má v současnosti 284 milionů aktivních měsíčních uživatelů, zatím nikdy nevykázala zisk. Pomalý nárůst uživatelů zklamal investory a akcie firmy za poslední rok klesly o 37 procent.