Ozbrojenci drží ve venezuelské bance 35 rukojmích

Caracas - Čtveřice ozbrojených lupičů ve venezuelském městě Altagracia de Orituco ve státě Guárico drží od pondělka v místní bance 35 lidí jako rukojmí. Mezi zajatci je i pět dětí, informovala dnes agentura EFE. Podle policejních vyjednávačů požadují ozbrojenci přistavení sanitky, aby v ní mohli z místa i s několika rukojmími odjet.

Ozbrojenci vstoupili do banky ve městě vzdáleném asi 150 kilometrů od Caracasu v pondělí před polednem místního času. Nejprve chtěli banku vyloupit. Potom však podle reportérky místní rozhlasové stanice Guaraná Radio FM zareagovali na uniformovaného policistu, který si náhodou přijel vybrat peníze z bankomatu, a zajali všechny osoby v budově.

Během vyjednávání ozbrojenci propustili čtyři zajaté ženy, dvěma mužům se podařilo utéct. Jedním z nich je i bankovní strážce, po němž lupiči stříleli, ale minuli ho. Podle šéfa venezuelského úřadu pro mimořádné informace Antonia Rivera zatím nebyl nikdo ze zajatců zraněn.

Rukojmí mají podle policie možnost telefonovat svým příbuzným, z nichž se mnoho shromáždilo před vchodem do banky. Ozbrojenci po dohodě s policií rovněž umožnili, aby propuštění zajatci dopravili do budovy potraviny.

Vydáno pod