Ozbrojený muž zastřelil při incidentu na radnici v St. Louis pět lidí

Kirkwood (USA) - Ozbrojený muž zastřelil na předměstí amerického St. Louis ve státě Missouri 5 lidí. Útočník nejdříve zabil dva policisty, a pak vtrhnul na zasedání městské rady, kde zastřelil 3 účastníky schůze. Starostu, který byl jeho cílem, postřelil do hlavy. Policisté pak útočníka zastřelili. Muž měl podle svědků v minulosti opakované spory s radou města.

Ozbrojený muž nejdříve zabil jednoho policistu na parkovišti před radnicí a dalšího, když vstoupil dovnitř. S pokřikem „zabijte starostu“ probíhal kancelářemi, postřelil přitom přítomného novináře a usmrtil tři účastníky jedné schůzky, jíž se účastnilo celkem 30 lidí. Starostu Mika Swobodu trefil do hlavy a způsobil mu vážné zranění. Útočníka pak zastřelili policisté.

Novinářka, která o schůzi psala do místních novin, střelce identifikovala jako dvaapadesátiletého Charlese Lee Thorntona. V minulosti prý měl s radou spory a za narušení jejích jednání v roce 2006 byl dvakrát zatčen. Policie zatím odmítla totožnost útočníka potvrdit.

Ozbrojené útoky nejsou ve Spojených státech výjimečné. V prosinci zabil devatenáctiletý útočník v Nebrasce osm lidí v místním nákupním středisku. Naposledy ve čtvrtek útočník v Los Angeles usmrtil tři své příbuzné a jednoho policistu. Podle místních médií muže posléze zabil policejní odstřelovač v momentě, když se snažil utéci a stále kolem sebe střílel.

Vydáno pod