Ipswichský „Jack rozparovač“ dostal za vraždy prostitutek doživotí

Ipswich - Řidič kamionu Steve Wright, kterého média přirovnávají k legendárnímu Jacku Rozparovači, stráví zbytek života ve vězení. Dnes mu soud v britském městě Ipswich za vraždu pěti prostitutek vyměřil trest doživotí.

Velkou Británií otřásly na konci roku 2006 případy vražd pěti prostitutek. V desetidenním intervalu se tehdy na různých místech kolem Ipswiche našla těla mladých žen ve věku 19 až 29 let. Po vrahovi začalo ihned pátrat přes 500 policistů. Nakonec byl z činů obviněn devětačtyřicetiletý řidič kamionu Steve Wright.

Ten si své oběti vybíral mezi mladými drogově závislými ženami, které se živily prostitucí. Wright využil jejich služeb, pak je udusil. Dvě těla zanechal v pozici kříže s rozpřáhnutýma rukama. Zavražděné ženy byly nalezené nahé v okolí Ipswiche. Wright zabíjel v době, kdy jeho partnerka pracovala na nočních směnách.

Obviněný při soudním procesu připustil, že zavražděné prostitutky znal a že využíval jejich služby, avšak odmítl, že by je zabil. Důkazy ale svědčily o opaku. Na Wrightově oblečení se nalezla krev dvou obětí, jeho DNA pak policie zajistila na tělech třech zavražděných žen. Porota na základě toho vraha odsoudila k doživotí.