Letadlo Airbus mělo problémy s přistáním v Hamburku

Hamburk - Pilot společnosti Lufthansa v sobotu večer v Hamburku zabránil havárii letadla Airbus A320. Letadlem na lince z Mnichova během přistávacího manévru zmítaly silné poryvy větru. Levé křídlo v jednu chvíli udeřilo o zem, ale pilotovi se podařilo stroj znovu zvednout. Obletěl letiště a po čtvrthodině bezpečně přistál. Cestující vyvázli bez zranění. Konec křídla náraz zdemoloval.

Linkový letoun společnosti Lufthansa na trase Mnichov-Hamburk měl na palubě 131 pasažérů a čtyři členy posádky. Bouře Emma jej zastihla při přistávání v Hamburku. Po „škrtnutí“ o zem, které zachytilo amatérské video, udělalo letadlo nový okruh na přistání a o čtvrt hodiny později dosedlo již zcela bez problémů na cílovém letišti Hamburg-Fuhlsbüttel.

„Při výcviku na trenažérech je opětné vzlétnutí nacvičováno každou chvíli,“ řekl agentuře DPA mluvčí Lufthansy Wolfgang Weber. „Pravda ale je, že v reálné situaci vypadá vždycky všechno jinak, skutečnou situaci nikdy nemůžete nacvičit,“ dodal.

Na palubě letounu nebyl nikdo zraněn, cestující zachovali klid. Při druhém pokusu všechno vyšlo a obavy cestujících rychle minuly, řekl později jeden z nich televizi N24.

Křídlo letadla bylo poškozeno jen lehce, bylo opraveno ještě během víkendu a ode dneška je letoun opět nasazen v provozu, uvedla Lufthansa. Její letadlo přitom nebylo jediné, které mělo v bouřlivých dnech řádění Emmy problémy. Také letadla jiných společností přistávala někdy až na druhý pokus, tak dramatická situace jako u letu z Mnichova však nikde nebyla. V řadě z letadel ale museli cestující použít pověstné sáčky pro náhlou nevolnost, informovala média.

Vydáno pod