Provoz po výbuchu na Times Square byl obnoven, nikdo nebyl zraněn

New York - Na newyorském Times Square explodovala brzy ráno malá nálož. Výbuch před armádní náborovou kanceláří ale nikoho nezranil a způsobil pouze malé materiální škody. Ministerstvo vnitřní bezpečnosti uvedlo, že výbuch nepředstavuje žádné ohrožení amerických občanů. Podle mluvčí Bílého domu Dany Perinové nejsou žádné známky, že by šlo o teroristický útok. Vyšetřováním útoků se bude zabývat i federální úřad FBI.

Výbuch nastal kolem 3:45 místního času. Po explozi prasklo sklo a rám u vchodových dveří do náborového střediska. Na náměstí poté přijela pyrotechnická policejní jednotka a hasiči. Pořádkové jednotky pak část Times Square zablokovali a zakázali do něj vstup i vjezd autům. Nyní je už provoz obnoven. K výbuchu armáda přistupuje jako k vandalskému činu, nicméně varovala 1650 náborových středisek po celé zemi.

Incident vzbudil velkou pozornost médií. Ta jakýmkoli činům, které by mohly mít souvislost s terorismem, věnují velkou pozornost především po útocích na Světové obchodní středisko z roku 2001.

Vydáno pod