Italská policie osvobodila Bulharky, které otročily v Cirkusu hrůzy

Salerno - Z podmínek, které připomínaly otroctví, vysvobodila italská policie rodinu bulharských běženců. Pracovali v cirkusu nedaleko Salerna na jihu Itálie a jeho majitelé například dvě mladé dívky nutili, aby vystupovaly s dravými rybami a hady.

Podnik jménem Marino se nazýval také Cirkusem hrůzy. Pro otce a dvě dcery z Bulharska, kteří padli do rukou obchodníků s lidmi, to bylo velmi výstižné označení. Devatenáctiletá dívka musela plavat v ledové vodě s agresivními piraňami. Její šestnáctiletou sestru zase čekal skleněný sud plný tarantulí a hadů. Přežila nejméně jedno uštknutí. „Rodinu běženců jsme převezli na bezpečné místo,“ říká policejní důstojník.
 
Polcie také zatkla tři majitele cirkusu. Ti drželi bulharskou rodinu v otřesných podmínkách v karavanu. Běženci, kteří museli pracovat až 20 hodin denně, dostávali v přepočtu jen dva a půl tisíce korun týdně. Zaměstnanci cirkusu navíc tvrdí, že Bulharů v podniku pracovaly stovky.
 
Už před dvěma lety osvobodila v Itálii policie stovku polských dělníků, kteří museli pracovat v otrockých podmínkách. Odhaduje se, že v Evropě je zneužíváno na půl milionu ilegálních běženců.