Sedm žen opustilo jeskyni, kde jejich sekta čeká na soudný den

Moskva - Ruská náboženská sekta, která čeká na soudný den zabarikádovaná v jeskyni, se rozpadá. V noci uteklo z podzemí sedm žen. Před světem se dál skrývá 21 lidí. Vůdce kultu je už od listopadu v blázinci.

Sedm žen z ruské náboženské sekty opustilo jeskyni, kde se její členové od října skrývají a čekají na soudný den. Podle nich má nastat někdy okolo pravoslavných Velikonoc, které letos připadají na konec dubna. 
 
Stráň v Penzenské oblasti 650 kilometrů jihovýchodně od Moskvy skrývá vchod do podzemí. V takovýchto prostorách se donedávna 28 lidí připravovalo na konec světa. Teď je jich o sedm méně. Ženy po necelém půlroce vyhnaly obavy ze sesuvů půdy podmáčené táním sněhu.
 
Vyjednavači přivedli k jeskyni z péče psychiatrů i vůdce sekty Pjotra Kuzněcova. Dělají si naděje, že by mohl vylákat i zbývající členy své církve. Ti totiž pod zemí už od října drží i čtyři děti. Na snahy vyjednavačů dosud reagovali hrozbami, že podpálí tlakové nádoby s plynem, a policisty odháněli střelbou.

Sedm členek skupiny nejde do vazby. Díky kompromisní dohodě s úřady budou čekat na svůj soudný den v nedaleké vesnici v Kuzněcovově domě.