Brazílie patrá po knězi „uneseném“ balónky

Paranagua - Celé pondělí prohledávali záchranáři jižní pobřeží Brazílie ve snaze najít katolického kněze, který zmizel poté, co ho do nebe vyneslo asi tisíc balónků naplněných heliem. Reverend Adelir Antonio de Carli se do nebe nechal vynést dobrovolně. Jen pár minut před svým zmizením v rozhovoru pro místní televizi prohlásil: "Doufám, že navzdory počasí budu mít dobrý let." O chvíli později ho vzhůru vynesly stovky zelených, červených, bílých a žlutých balonků.

Už za osm hodin po něm začali pátrat místní záchranáři. Při svém posledním kontaktu s pevninou kněz požádal o pomoc se svým systémem GPS, který mu měl ukazovat jeho polohu. Helikoptéry a rybářské lodě zatím našly jen zbytky balonků.
 
Podle členky Carliho farnosti Denise Gallasové měl kněz doletět do města Dourados, vzdáleného asi 750 kilometrů od Paranagui. Chtěl tak překonat rekord v počtu hodin letu pomocí balonků, který prý činí 19 hodin. Vítr ho ale patrně zanesl jiným směrem. Při svém posledním kontaktu byl  asi padesát kilometrů od pobřeží.
 
Gallasová stále doufá, že by reverend mohl být naživu, protože sedadlo, na kterém letěl, bylo vyrobeno z materiálu plovoucího na vodě. Carli měl navíc pro případ neštěstí padák.