Ve Švédsku byl obžalován Čech za pašování čtyř kilo heroinu

Stockholm - Devětatřicetiletý Čech byl dnes ve Švédsku obžalován za pokus o pašování heroinu. Čech se pokoušel propašovat na sever Evropy téměř čtyři kilogramy drogy. Hrozí mu až deset let vězení.

Zabavený heroin může mít údajně na švédském nelegálním pouličním trhu s narkotiky hodnotu až čtyři miliony švédských korun (přes deset milionů Kč). Zadrženého pašeráka s největší pravděpodobností doprovázela na cestě ještě další česky hovořící osoba, tu zatím úřady nazadržely.

Český pašerák byl zadržen již 5. ledna letošního roku, kdy se cestou z Dánska dále na sever pokoušel překročit hranici v jihošvédském přístavním městě Helsingborgu. Při celní kontrole muž trval na tom, že jede do Stockholmu hledat práci. Celníkům to ale připadalo podezřelé, a tak Čechův automobil prohledali, našli v něm ukrytý heroin.

Podle dosud dostupných informací bude zadržený postaven před soud již v nejbližších týdnech. Vzhledem k množství a charakteru zajištěné drogy mu hrozí nepodmíněný trest vězení v délce deseti let.