Srážka lodí v Sydney si vyžádala pět mrtvých

Sydney - Pět mladých lidí zahynulo a devět bylo zraněno při srážce dvou lodí dnes časně ráno v přístavu australského města Sydney. Uvedly to místní úřady, podle nichž jsou tři zranění v kritickém stavu.

V přístavu se asi ve tři hodiny ráno (ve středu v 20:00 SELČ) srazila rybářská loď s malým výletním člunem. Při srážce bylo všech 14 lidí ve věku 18 až 31 let z asi šest metrů dlouhého člunu smeteno do moře, řekl policejní inspektor Tony Bear.

Pět lidí, čtyři ženy a jeden muž, kolizi nepřežilo. Dalších devět záchranáři vytáhli na břeh. Tři jsou v kritickém stavu.

„Byla úplná tma a dost chladno. Na záchraně pasažérů se podílel také vrtulník,“ popsala situaci Stephanie Radnigeová ze záchranné služby.

„Rybářská loď vyjížděla na moře, zatímco člun se vracel do přístavu. Malá loď byla na společenské akci,“ řekl novinářům policejní mluvčí.

Policie bude zkoumat, proč na člunu bylo dvakrát více lidí, než je povoleno. Člun patří místní společnosti opravující lodě. Podle jejích představitelů zřejmě mladí lidé vyrazili na noční vyjížďku bez vědomí majitele.