V Německu objeveny mrtvoly tří novorozeňat v mrazáku

Berlín - Po případu věznitele Fritzla s Amstettenu šokuje německy mluvící země další hrůzný případ. Policie objevila v v rodinném domku v obci Wenden nedaleko Kolína nad Rýnem mrtvoly tří novorozeňat. Těla byla nalezena v mrazáku, zabalená v plastikových pytlech. Vyšetřovatelé musejí mrtvoly nejdříve rozmrazit, a až poté ohledat. Policie už z činu obvinila matku rodiny. Ta se přiznala, že děti "odložila", a je nyní v péči psychiatrů. Podle německých médií mohla být mrtvá těla dětí do mrazáku uložena už koncem 80. let.

Rodina, v jejímž domě byla tělíčka objevena, podle sousedů nebyla nečím nápadná a nikdy u ní nebyli sociální pracovníci. S manželským párem v domě žily jejich tři děti - dva synové ve věku 18 a 22 let a čtyřiadvacetiletá dcera. Právě mladší syn měl mrtvoly dětí v neděli objevit a upozornit policii.

Těla svých sourozenců objevil nejmladší syn

Policii o mrtvolách dětí informoval osmnáctiletý syn rodiny, který na policejní služebnu dorazil i se svými rodiči. Podle informací státního zastupitelství v Siegenu přišly děti na svět živé a zemřely až později.

V Německu se nejedná o ojedinělý případ. Loni v prosinci našla policie 
v saském Plavně, které leží nedaleko českých hranic, těla tří malých holčiček, dvě z nich v mrazicím boxu. I v tomto případě z jejich zabití podezírala jejich matku. V roce 1999 policie nalezla tři novorozeňata v ledničce domu v saském Mühltroffu. 

„Od roku 1999 do současné doby se v Německu ročně stalo 17 až 32 podobných případů,“ informoval ČT publicista Jaroslav Šonka. „Celá řada z nich se stala na východě země. To vedlo k řadě politických konfliktů. Například ministr vnitra Braniborska se vyjádřil ve smyslu, že se jedná o zbytky komunismu, kde úcta před liským životem není na prvním místě. Teď vidíme, že ve starých spolkových zemích se podobné případy odehrávají také.“

Bližší podrobnosti k případu oznámí vyšetřovatelé během dneška. 

Policista před domem, ve kterém byla nalezena těla novorozeňat.
Zdroj: ČT24