Interpol našel pedofila díky podobizně umístěné na internetu

Paříž - Mezinárodní policejní organizace Interpol dnes oznámila, že američtí policisté zadrželi podezřelého pedofila, jehož fotografie Interpol před několika dny zveřejnil na internetu. Podezřelý byl zadržen v americkém Union City ve státě New Jersey a identifikován jako osmapadesátiletý Wayne Nelson Corliss, herec s uměleckým jménem Casey Wane.

Interpol tak už podruhé uspěl při pátrání po sexuálních pachatelích pomocí zveřejnění jejich podobizen na internetu. Nyní zadržený muž údajně zneužil nejméně tři šesti až desetileté chlapce v jihovýchodní Asii.

Jeho fotografie byly zajištěny v březnu 2006 u Nora, který měl v počítači na 800 snímků zachycujících tohoto podezřelého při zneužívání tří hochů. Snímky umožnily sestavit portrét a rozšířit jej po internetu.

Poprvé se mezinárodní policejní organizace, která sídlí ve francouzském Lyonu, obrátila na veřejnost loni v říjnu, a na základě fotografie pořízené v Thajsku byl tehdy zatčen dvaatřicetiletý Kanaďan, který na internetu zveřejňoval své pedofilní fotografie, na nichž sám vystupoval s digitálně rozmazanou tváří. Zatčen byl poté, co experti Interpolu rozluštili jeho skutečnou podobu.