Rakušan vyvraždil sekerou celou svou rodinu

Vídeň - V Rakousku došlo k odhalení dalšího hrůzného činu. Poté, co vyšlo najevo, že v Amstettenu 24 let věznil otec ve sklepě svou dceru, rakouské úřady dnes oznámily, že se na policii udal muž, který zavraždil svou manželku, dceru, oba rodiče i tchána.

V časných ranních hodinách se na policii přihlásil 39letý Rakušan, který sekerou vyvraždil celou svou rodinu, motiv činu není zatím znám. Údajně muže k vraždám dohnaly finanční problémy, prý má dluhy ve výši statisíců eur. Přišel o velkou sumu neúspěšnou spekulací. Vyvražděním svých příbuzných chtěl údajně rodinu ušetřit ostudy.

Vrahovo řádění probíhalo postupně na několika místech. Před činem se vybavil sekerou, kterou pak zabil své příbuzné. Postupně usmrtil ve Vídni svou manželku a dceru, pak pokračoval do Ansfeldenu, kde připravil o život své rodiče. V Linci pak čin dokonal, když zavraždil svého tchána. Pachatel se pokusil oběsit. Napsal i několik omluvných dopisů, nakonec se ale udal na policii.

Přesné okolnosti zločinu jsou nyní předmětem vyšetřování. Vražednou zbraň našli policisté v autě pachatele. Podobné případy jsou v Rakousku poměrně časté, za poslední čtyři roky bylo zaznamenáno šest obdobných zločinů.