Clintonová znovu potvrdila odhodlání bojovat až do konce

Washington - Senátorka Hillary Clintonová se jen tak nevzdává, dnes znovu potvrdila, že nehodlá odstoupit z boje o Bílý dům. V komentáři pro newyorský deník vyjádřila přesvědčení, že je to stále ona, kdo má větší šanci porazit ve volbách republikánského kandidáta Johna McCaina.

Bývalá první dáma sice ve článku, který na první stránce zveřejnil deník New York Daily News, připustila, že jsou předpovědi jsou proti ní - zdůraznila ovšem svá vítězství v primárkách ve velkých státech jako New York či Kalifornie. „Počítání delegátů může být složité, ale počítání voličů složité není.“

Clintonová také vyjádřila přesvědčení, že stále může demokratické primárky vyhrát. „Věřím, že jsem nejlepší kandidátka pro tuhý boj se senátorem McCainem. Jako první žena kandidující na tento post si myslím, že je mojí povinností pokračovat v kampani až do konce,“ zdůraznila politička.

O tom, zda za Demokratickou stranu půjde do voleb Clintonová, nebo Barack Obama se má rozhodnout nejpozději po primárkách 3. června.

I když američtí demokraté ještě výběr svého prezidentského kandidáta neskončili a tábor Hillary Clintonové odmítá uznat porážku, její manžel a bývalý prezident Bill Clinton již v soukromí podle amerického tisku zvažuje, že by měla po boku Baracka Obamy kandidovat na viceprezidentku.

Podle časopisu Time má Clintonová i přes očekávanou porážku stále velmi silné postavení. I když prohrála na delegáty, tak po jasných vítězstvích v Kentucky a Západní Virginii prakticky vyrovnala Obamův náskok v počtu získaných hlasů a kdyby se počítaly sporné primárky na Floridě a v Michiganu, tak by v tomto ohledu byla první.