Za sedm vražd dívek dostal francouzský manželský pár výjimečné tresty

Charleville-Mézieres - Francouzský soud dnes vyměřil sedminásobnému vrahovi Michelovi Fourniretovi doživotní trest. Odsouzený znásilnil a zabil sedm dívek a žen. Přitom mu pomáhala i jeho manželka Monique Olivierová. I tu soud poslal do vězení. Jde o jeden z nejhorších případů sériových vražd ve Francii.

Soud uznal šestašedesátiletého Francouze vinným ze zabití a znásilnění žen ve věku od 12 do 22 let. Jeho manželku dnes soud odsoudil za jednu vraždu a napomáhání u dalších třech. Údajně spolu s manželem vybírali oběti, zadržovali je, Olivierová pak Fourniretovi pomáhala těla obětí ukrýt. Dostala proto také doživotí, po 28 letech za mřížemi si ale může požádat o prominutí zbytku trestu.

Fourniret spolu s manželkou napadli mezi roky 1987 a 2001 dohromady deset dívek, sedm jich útok nepřežilo, třem se podařilo uniknout. Proces s obviněnými začal již letos v březnu, při prvním projednávání případu před soudem Fourniret před plným sálem odmítl vypovídat, chtěl vyloučit veřejnost. Již předtím se ale ke všem vraždám přiznal.

Pár skončil v rukou policie v roce 2003 poté, co je usvědčila jedna z unesených dívek, které se podařilo utéct. Fourniretovy činy byly sexuálně motivované, Francouz totiž vyhledával především panny.

Vydáno pod