Kampuschová znovu před kamerou - tentokrát jako moderátorka

Vídeň - Osm let byla televize jedinou zábavou a pojítkem Nataschi Kampuschové s okolním světem. Dvacetiletá rakouská dívka, kterou její únosce Wolfgang Priklopil držel osm let v podzemním vězení, jí nyní tento dluh splácí a plní si necelé dva roky po svém propuštění svůj sen: v neděli ve 20:15 odstartuje na soukromé televizní stanici Puls 4 její vlastní pravidelná 50minutová talk show. Ta se bude pod názvem Natascha Kampusch trifft… vysílat jednou měsíčně a jejím prvním hostem bude bývalý trojnásobný mistr světa formule 1 a jeden z nejznámějších Rakušanů Niki Lauda.

Kampuschová se podle svých slov bude snažit v pořadu zjistit, „jak se její hosté dopracovali tam, kde jsou nyní“. Většinou půjde o rakouské celebrity, konkrétní jména ale zatím známá nejsou. Zajímají ji lidé, kteří dosáhli něčeho mimořádného. Bude se jich ptát na osobní věci, například na rodiče, přátele a vztahy. Sám Lauda připustil, že mu kladla otázky, jaké mu ještě nikdy nikdo nedával.

V případě Puls 4 jde o malou, bulvární, soukromou stanici. Talk show Kampuschové měla být spuštěna již před několika měsíci. Podle mediálního analytika Štěpána Woldeho může být zájem diváků o nový pořad krátkodobý, to však obecně odpovídá trendu bulvárních televizí, které usilují především o rychlé upoutání pozornosti.

Desetiletou Kampuschovou unesl Priklopil cestou do školy a uvěznil ji v podzemním úkrytu. V srpnu 2006 se jí po osmi a půl letech podařilo z vězení uniknout, krátce po jejím útěku spáchal Priklopil sebevraždu. Dva týdny po svém útěku poskytla Kampuschová televizi první rozhovor a stala se mediálně známou osobností. Nyní si to chce před kamerou vyzkoušet v opačné roli. Svou snahou stát se moderátorkou nebo herečkou se nikdy netajila.