Dodávky proudu ve Washingtonu byly obnoveny

Washington - Dodávky elektrického proudu v centru Washingtonu byly po ranním rozsáhlém výpadku obnoveny. Provoz plně obnovilo i metro, které zřejmě v souvislosti s výpadkem proudu postihl požár v jedné ze stanic.

Problém podle energetického podniku Pepco vznikl v rozvodně na 10. ulici kolem půl osmé ráno. Výpadkem bylo zasaženo asi 11 tisíc odběratelů, nyní jsou však dodávky již plně obnoveny, uvedla společnost.

Příčina výpadku není ještě známa. Mluvčí ministerstva vnitřní bezpečnosti Laura Keehnerová uvedla, že výpadek proudu ve Washingtonu pravděpodobně nemá nic společného s teroristickým útokem.

Ve zhruba stejné době, kdy začal výpadek, se objevil kouř ve stanici metra Metro Center. Během výpadku proudu musela být uzavřena stanice Dupont Circle, protože její eskalátory nejezdily. Některé stanice v centru byly méně osvětlené, protože fungovaly jen na záložní zdroje.

Elektřinu během výpadku nedostávalo ministerstvo financí USA a části Bílého domu musely přejít na elektřinu z náhradního zdroje. Kongres, ministerstvo zahraničí a Nejvyšší soud však proud dostávaly.

Podle policejního mluvčího byla narušena doprava na křižovatkách v centru, protože zde nefungovala světelná signalizace. Žádná zranění ani nehody v důsledku výpadku proudu hlášeny nebyly, uvedla policie.