V pátek vjede na český automobilový trh nová Škoda Superb

Mladá Boleslav - V pátek uvede mladoboleslavská automobilka Škoda Auto na český trh nový model Škody Superb. Obchodníci budou moci začít v tento den na vůz přijímat objednávky, dodací lhůta bude pravděpodobně čtyři až osm týdnů. Řada prodejců zákaznické dotazy na nový superb registruje již nyní.

Nový superb je opatřen náhonem všech čtyř kol, který dosud firma montovala jen do menší oktávie. Proti předchozí generaci je delší a širší. Vedle adaptivních světlometů AFS, devíti airbagů má také patentovaný systém dveří Twindoor, který umožňuje využít vůz jako sedan i liftback současně. V nabídce budou tři zážehové a tři vznětové motory. Základní verze nového superbu bude stát 599.900 korun.

Do prodeje se dostanou najednou všechny motorizace superbu kromě šestiválce o objemu 3,6 litru a výkonu 191 kW, který by měl konkurovat vozům, jako jsou Ford Mondeo, VW Passat, Mercedes E nebo Audi A6. „Počítáme s tím, že tuto verzi začneme prodávat na podzim,“ podotkl mluvčí Škody Evžen Krauskopf. Automobilka plánuje, že na český trh letos dodá 2000 superbů, v příštích letech by chtěla jejich počet zdvojnásobit. „Bude samozřejmě záležet na tom, jak bude vůz na českém trhu přijat,“ dodal Krauskopf.

Vše ovšem nasvědčuje tomu, že příznivě. Prodejci se shodují, že se po novém modelu zákazníci ptají. „Zájem o něj každopádně je, dokonce bych řekl, že je větší než byl o novou fabii nebo třeba roomstera,“ řekl Jiří Forst z mladoboleslavského autosalonu Laureta Auto.

Vydáno pod