V Chorvatsku našlo smrt už sedm Čechů

Záhřeb/Praha - Začátek letní turistické sezony v Chorvatsku pro Čechy nezačal dobře. První letošní statistiky mluví už o sedmi mrtvých obyvatelech Česka. Dvě Češky v důchodovém věku se pohřešují, dochází k mnoha zraněním a nehodám. Situace je dokonce horší než minulý rok touto dobou.

Čeští občané berou Chorvatsko jako jednu z nejoblíbenějších turistických destinací. Odhaduje se, že zde každoročně tráví dovolenou 600.000 až 800.000 Čechů. Letní sezona zde letos oficiálně začala 15. června.

Český zastupitelský úřad v Chorvatsku uvedl, že letos přišlo o život už sedm Čechů, z toho dva naši občané zemřeli při dopravních nehodách. Dalších pět lidí podlehlo infarktu, který způsobilo patrně horké počasí.

Navíc se od minulého víkendu pohřešují dvě Češky ve věku 61 a 68 let. První z nich ze minulou sobotu ztratila v letovisku nedaleko západochorvatské Puly, druhá byla naposledy spatřena nedaleko Splitu. Do pátrání po nich se zapojila chorvatská policie, pobřežní hlídka i horská služba.

Loňská turistická sezona přinesla smrt celkem stovce Čechů. Nejvíc jich zahynulo právě v Chorvatsku. Tato přímořská země se podle ministerstva zahraničí stala osudnou pro 17 turistů.