Při výbuchu v domě v Rusku zemřeli dva lidé

Moskva - Dva mrtvé a 30 zraněných si vyžádal výbuch v obytném domě na předměstí ruského letoviska Soči. Oběťmi jsou 14letý chlapec a jeho babička. Policie zatím neví, co explozi způsobilo. Nevyloučila teroristický útok. Dům údajně nebyl napojený na rozvod plynu. Vyšetřovatelé také zjišťují, jestli neštěstí nezpůsobila exploze plynové bomby.

Při výbuchu bomby, který otřásl bytovým domem na předměstí ruského letoviska Soči, přišli dnes ráno o život dva lidé. Dalších devět osob utrpělo zranění. Oznámily to dnes ruské bezpečnostní zdroje.

Na místo se sjely sanitní a hasičské vozy. Záchranné týmy ihned zablokovaly veškerý přístup k dvanáctipodlažní budově, v níž výbuch zničil patra od prvního do čtvrtého. Obyvatelé záchranáři evakuovali.

Explozi způsobila neupřesněná výbušnina. „Podle neověřených informací nemohlo jít o výbuch plynu, protože budova na plyn nebyla napojena,“ upozornil vyšetřovatel z místní prokuratury Valerij Chan. Policie nicméně v prvním podlaží našla plynovou bombu, ovšem neví, jestli byla zdrojem pro výbuch.

Vyšetřovatelé však pracují i s verzí o možném teroristickém útoku. Dům stojí u hranic s Abcházií, kde bomby vybuchovaly jen před dvěma dny. I v Soči podle místní policie minulý měsíc vybuchla nastražená nálož, která zabila jednoho člověka.