Lesní požáry pustoší okolí Atén

Atény - Přes sto lesních požárů, několik přímo v okolí Atén, vypuklo během uplynulých 24 hodin v Řecku. Kvůli požáru musel být dočasně uzavřen provoz i na hlavní řecké dálnici spojující metropoli se Soluní na severu země.

V noci na dnešek museli hasiči zasahovat proti čtyřem požárům v průmyslové zóně na aténském předměstí Aspropyrgos 20 kilometrů od centra metropole. Rychlý postup ohně podporoval i silný vítr; plameny, které zničily čtyři průmyslové objekty, se dostaly až k těsné blízkosti dálnice Atény-Korint. Hasičům, kterým pomáhaly dva speciální vrtulníky, se podařilo plameny zdolat v ranních hodinách.

Při dalším požáru v továrně na barviva na západním předměstí Atén utrpěly zranění dvě osoby. Škody napáchaly také požáry v regionu Oropos severovýchodně od Atén a u lokality Oinoi severozápadně od metropole.

S nástupem letních veder čelí Řecko každoročně vlnám lesních požárů. Nejkatastrofálnější následky měly loňské požáry, které připravily o život 77 osob a zničily 270 000 hektarů lesních porostů a zemědělských kultur.