Rozčílení cestující čínských aerolinek řádili na letišti

Peking - Cestující jedné z čínských leteckých společností dnes ráno začali rozbíjet vybavení letiště a střetli se s přivolanou policií. Letecká společnost nechala celou noc bez ubytování a jídla poté, co byly jejich lety kvůli špatnému počasí zrušeny. Rozhněvaní cestující pak zareagovali agresivně a zničilo část letištních počítačů.

Více než 170 cestujících mělo odletět v pondělí odpoledne z Kchun-minu, hlavního města jihozápadní provincie Jün-nan, třemi lety provozovanými společností China Southern Airlines. Jejich plány ale narušilo špatné počasí.

Všichni cestující museli strávit noc v letadlech nebo odletové hale. Nikdo se nepokusil zajistit jim stravu a ubytování. Rozčílení cestující proto dnes ráno začali na letišti ničit počítačové terminály a stoly na protest proti „nevhodnému přístupu“ zaměstnanců.

Frustrace ze záhadně zpožděných, odkloněných či zrušených letů na čínských letištích čas od času vyústí v násilné střety cestujících se zaměstnanci letiště a leteckých společností i s policií. Občas cestující odmítnou z letadla vystoupit.

Vydáno pod