Kanadští cestující zažili horor v přímém přenosu

Winnipeg (Kanada) - Asi dvacetiletého mladíka ubodal neznámý útočník při cestě dálkovým autobusem mezi kanadskými městy Edmonton a Winnipeg. Pachatel mu zasadil až 50 ran velkým loveckým nožem a nakonec mu uřízl hlavu. V autobuse bylo v té době 37 cestujících a řidič. Útočníka cestující zadrželi ve voze do příjezdu policie, která ho zatkla. K identitě vraha ani oběti nesdělila žádné podrobnosti.

Pachatel stál nad obětí, držel ji a opakovaně bodal do hrudi. Ve svém řádění podle svědků pokračoval, i když ostatní vyděšení pasažéři vyběhli z autobusu provozovaného dopravní společnosti Greyhound. Vrah podle svědků na podlaze oběti nožem uřízl hlavu a rozřezával tělo. Po této hrůzné podívané svědkové zablokovali dveře, aby nemohl utéct. Útočník se podle nich choval naprosto klidně, nebyla v něm žádná zuřivost.

Zavražděný mladý muž byl podle svědků asi dvacetiletý, jel už z Edmontonu a před útokem spal. Jeho vrah nastoupil ve městě Brandon, které leží asi 130 kilometrů od Portage La Prairie, kde nakonec zaútočil. Podle svědků se vrah s oběti pravděpodobně neznali, původně prý oba ani neseděli vedle sebe.