Záplavy ve Vietnamu mají na svědomí již 82 obětí

Hanoj - Počet obětí záplav, které postihly severní Vietnam, stoupl dnes na 82 poté, co bylo nalezeno dalších 20 mrtvých těl. Oznámili to oficiální činitelé, kteří se obávají, že bilance ještě není konečná. Nejméně 37 osob je totiž na seznamu pohřešovaných a do některých oblastí se záchranáři zatím vůbec nedostali a nemají s nimi ani spojení. Přívalové deště navíc neustávají a voda podle oficiálního činitele z provincie Yen Bai opadá velmi pomalu.

„Mnoho vesnic je zatím nedostupných. Očekáváme, že počet obětí stoupne, protože záchranáři se do postižených oblastí teprve začínají dostávat a spojení s nimi je velmi omezené,“ dodal oficiální činitel Luong Tuan Anh z provincie Yen Bai. Meteorologové navíc varují, že dnes postiženou oblast čekají další prudké deště.

Záplavy a sesuvy půdy do oblasti přinesla tropická bouře Kammuri, která Vietnam zasáhla v pátek v noci. Vzedmutá voda spláchla mnohodomů, porážela stromy a vyvracela sloupy elektrického vedení. Tisíce lidí musely být evakuovány na výše položena místa.