Obama chce zvyšovat daně, McCain hnát bin Ládina „až k branám pekel“

Los Angeles - Kandidáti na prezidenta Barack Obama a jeho republikánský soupeř John McCain se v katedrále Saddleback v Los Angeles setkali poprvé při společném vystoupení. Oba zpovídal odděleně populární duchovní a autor Rick Warren. Před tisíci návštěvníky se Barack s McCainem setkali jen krátce, srdečně se pozdravili a objali. V rozhovoru se shodně přihlásili k základním křesťanským hodnotám a křesťanské víře. Rozdílný postoj ale zaujali k interrupci.

Obama se vyslovil pro právo ženy na umělé přerušení těhotenství. Zdůraznil ale zároveň, že je třeba otevřít i jiné možnosti než potrat, například finanční pomoc nebo podporu adopcí. McCain interrupce odmítl s tím, že „lidská práva začínají při početí“.

Kdybych byl prezidentem, tak…

Podle Obamy je pro zlepšení špatné infrastruktury v USA a školství nutné daňové zvýšení u některých skupin. Jako prezident by chtěl dosáhnout zvýšení daní u rodin, jejichž příjem překračuje 150 tisíc dolarů (zhruba 2,4 milionu korun).

McCain chce z postu amerického prezidenta bojovat s terorismem, protože USA se musejí všude na světě zasazovat o obranu svobody a lidských práv. Extremistický islám označil za výzvu 21. století. Teroristického vůdce Usámu bin Ládina chce prý zahnat „až k branám pekla“.

Bílý dům
Zdroj: Wikipedie