Francouzská policie už ví, kdo naposledy viděl podnikatele Moťovského

Nice (Francie) - Francouzská policie pátrá po patrně poslední osobě, která viděla českého podnikatele Jana Moťovského před jeho zmizením. Úřady už znají totožnost muže, který před téměř třemi týdny převážel pohřešovaného Moťovského z letiště v Nice na jihu země do centra města.

Po Moťovském, který je mimo jiné známý jako majitel soutěže Miss ČR a Gottlandu - muzea věnovaného zpěváku Karlu Gottovi, vyhlásila česká policie celostátní pátrání a obrátila se na své francouzské kolegy i na Europol.

Podnikatel byl patrně naposledy viděn 3. srpna u jednoho z luxusních hotelů poblíž Anglické promenády vedoucí podél pláží Andělského zálivu. Hovoří se o tom, že Moťovského převážel francouzský podnikatel, i když mohlo jít i o obyčejného taxíkáře. Francouzská média napsala, že v oblasti si nikdo nerezervoval pokoj na jméno Moťovského a podnikatel tu noc ani v Nice pravděpodobně nepřespal. Obchodní záležitostí, kvůli níž do Nice letěl, byl prý prodej luxusního bytu. Příjezd do Francie Moťovský rodině potvrdil SMS zprávou. Další informace o jeho osudu nejsou. Podnikatelův mobilní telefon se neozývá a jeho bankovní kartu nikdo od té doby nepoužil. Mohl se stát obětí trestného činu, nebo se může skrývat kvůli finančním problémům.

Vydáno pod