Pákistánská policie překazila další teroristický útok

Karáčí - Tři Pákistánci chystali sebevražedný útok, jejich plány ale překazila policie. Ta se s útočníky střetla v pákistánském Karáčí, po přestřelce se útočníci odpálili. Policistům se tak podařilo odvrátit výbuch, při němž by mohly, podobně jako v sobotu v hotelu Marriott, zemřít desítky lidí.

Místní policie odhalila plány tří sebevražedných útočníků. Strážci údajně věděli, kde chtějí povstalci udeřit a kdo by se měl stát obětí. Cenné informace úřady získaly od zadržené podezřelé osoby, která patřila ke skupině místních radikálů.  

Policie obklíčila místo, kde se podezřelí skrývali. Útočníci na sobě měli vesty s výbušninami. Muži na policisty zaútočili granáty. Když jim došla munice, dva z nich se odpálili. Třetí zemřel v troskách domu, který výbuch zničil.

V Pákistánu se bojuje také na severozápadní hranici, kde armáda zasáhla proti členům Talibanu a al-Káidy. Snaží se jim zabránit, aby překročili hranice s Afghánistánem.

Pákistán čelí po atentátu na islámábádský hotel Marriott, při němž minulou sobotu zahynulo 53 lidí, hrozbám dalších teroristických útoků chystaných údajně ve velkých městech, včetně Karáčí.