Italští policisté zatýkali mafiány

Řím - Italská policie dnes v oblasti Neapole na jihu země pozatýkala na třicet členů mafiánského klanu Casalesi. Mezi zatčenými jsou i tři lidé podezřelí ze série vražd v lokalitě Castel Volturno, kde přišlo 18. září o život sedm osob. Po trojici pachatelů policisté pátrali už před střelbou v Castel Volturnu kvůli jiným vraždám. Proti klanu Casalesi směřovala i druhá dnešní policejní operace v oblasti Caserty jižně od Neapole. Právě v Casertě je základna klanu, který patří k nejnebezpečnějším složkám neapolské camorry.

Počet zatčených mafiánů se tak v posledních dnech vyšplhal ke stovce. Neapolská prokuratura vydala na příslušníky organizovaného zločinu v oblasti celkem 107 zatykačů, většinou kvůli zločinnému spolčení, vydírání a vraždám.

Mezi 28 mafiány, které dnes policie zatkla, je i 48letá Giuseppina Nappaová, manželka 55letého šéfa klanu Franceska Schiavoneho zvaného Sandokan. Ten je za mřížemi na doživotí od roku 1998. Dalším zadrženým je advokát obviněný z vydírání.

Vraždy v Castel Volturnu, které stály životy šesti Afričanů a jednoho Itala, měly podobu skutečné popravy a patří k nejkrvavějším kriminálním epizodám v Itálii posledních let. Prvého podezřelého se policii podařilo dopadnout už 22. září, zabijácké komando tvořilo podle vyšetřovatelů osm lidí.