Cestující na palubě tureckého letadla zneškodnili únosce

Ankara - Ozbrojený útočník se dnes pokusil unést letadlo tureckých aerolinií, které směřovalo z letoviska Antalya na jihu Turecka do Petrohradu. Pasažérům se ale únosce podařilo zneškodnit, a letadlo tak znovu pokračuje na své trase. O události informovala s odvoláním na tureckou televizní stanici CNN-Türk agentura Reuters.

Útočník hrozil v letadle Airbus A320, že odpálí bombu upevněnou na svém těle. V tu chvíli bylo na palubě 162 pasažérů. Cestující únosce zneškodnili. Posádka letadla nevyslala žádný nouzový signál, že by při pokusu o únos došlo k nějaké dramatické situaci.

Podle turecké televize NTV se muž pokusil letadlo ovládnout nad Běloruskem. Manažer tureckých aerolinií doplnil, že únosce byl opilý a žádné výbušniny u sebe neměl. „Byl velmi opilý. Letušce předal papírek s vyhrůžkou, že má bombu,“ řekl manažer.

Nyní stroj pokračuje na cestě do Petrohradu. Zdejší letiště oznámilo, že spoj z Antalye má přistát podle letového řádu. Proč se chtěl muž zmocnit letadla, není zatím známé. Vyšetřují se i další podrobnosti incidentu. Žádné zprávy nehovoří o zraněných.