V Itálii je ve hře největší jackpot na světě - 95 milionů eur

Řím - V Itálii se dnes hraje o nejvyšší jackpot na světě, který má hodnotu 95 milionů eur, tedy dvě miliardy a 390 milionů korun. Populární hra SuperEnalotto tím překonala všechny loterie na světě. Vidina obrovského jackpotu už přivedla miliony Italů k tomu, aby si vsadili.

Loterie SuperEnalotto se skládá z lotynky, která je vylosována v každém italském regionálním městě, přičemž vítězná čísla z regionů se poté znovu slosují a teprve z nich může vzejít celkový vítěz. Jde o loterii, která je poměrně pomalá, ale výhry jsou skutečně vysoké, vysvětluje redaktor RAI Josef Kašpar. I když losování probíhá třikrát týdně, jackpot neustále narůstá.

Hlavní výhodou italské loterie je dále okamžité vyplacení plné výhry, na rozdíl třeba od amerických, kde se výhra vyplácí buď ve splátkách, nebo jednorázově, ale ve výrazně snížené hodnotě.

Poslední vítěz získal víc než miliardu korun

Už v minulosti se objevily velmi vysoké výhry v hodnotě 50, 60 či 70 milionů eur, poslední vítěz loterie získal například více než miliardu korun. Současný jackpot SuperEnalotto je ale skutečně rekordní a vyvolává nesmírný zájem u sázkařů. Sázejí dokonce i občané zemí v blízkosti Itálie, ve Francii, Švýcarsku, Rakousku a Slovinsku.