Český řidič zřejmě zavinil smrt čtyř osob na jihu Polska

Varšava 20. října - Pětatřicetiletý český řidič kamionu, který řídil pod vlivem alkoholu, pravděpodobně zavinil smrt čtyř osob při dnešní nehodě na jihu Polska. Uvedl to mluvčí policie v Dolnoslezském vojvodství. Při neštěstí bylo navíc zraněno dalších osm lidí. Pokud bude muž obviněn, bude mu hrozit až dvanáct let vězení.

Českému řidiči bylo údajně po nehodě naměřeno v krvi více než promile alkoholu a s lehčími zraněními byl hospitalizován. Nehoda se stala okolo půl sedmé hodiny ranní na silnici mezi Vratislaví a Poznaní na území Dolnoslezského vojvodství.

Do kamionu a automobilu vjely po nárazu ještě dva autobusy. Všechny čtyři osoby, které zemřely na místě, jely v automobilu. „Právě ten byl při nehodě nejvíce zničen,“ řekl policejní mluvčí.

Z osmi zraněných lékaři už tři osoby propustili do domácího léčení. Důležitá silnice na západě Polska byla na šest hodin uzavřena. Policie nyní vyšetřuje příčiny neštěstí.

Pachateli nehody, při které přišlo o život více lidí, hrozí v Polsku osm let vězení. „Pokud je viník nehody navíc opilý, může mu být trest zpřísněn o další čtyři roky,“ doplnil mluvčí.