Dva mrtví po střelbě na univerzitě v Arkansasu

Little Rock (USA) - Dva lidé přišli v noci na dnešek o život při střelbě v areálu univerzity v Arkansasu. Střelba se odehrála před studentskou kolejí univerzity Central Arkansas nedaleko města Little Rock. Jedna osoba byla při incidentu zraněna.

Zástupci univerzity uvedli, že ze střelby jsou podezřelé čtyři osoby, z nichž jedna je už ve vazbě. Všechny oběti jsou muži. Zraněný muž, jenž není studentem univerzity, byl ošetřen a propuštěn z nemocnice. „Jedna z obětí zemřela na místě, další až po příjezdu do nemocnice,“ uvedla mluvčí nemocnice Lori Rossová. Motiv činu zatím není znám. Zatím není jasné, zda oběti či podezřelí jsou studenti univerzity.

Areál univerzity, kde je přihlášeno 12 500 studentů, byl na dnešek uzavřen. Univerzita zrušila dnešní výuku a vůbec poprvé použila systém automatického varování studentů a vyučujících. Prostřednictvím e-mailů a textových zpráv se dozvěděli, že nemají vycházet. Systém vznikl vloni v reakci na školní masakr ve Virginii.  

Zástupci univerzity uvedli, že jejich hlavní prioritou je nyní zajistit bezpečnost ostatních studentů. Není to letos poprvé, kdy se na arkansaské univerzitě střílelo. Koncem února tu byl postřelen jeden muž. Ze svých zranění se později zotavil. V souvislosti s útokem byly tehdy obviněny dvě osoby.

  • Vyšetřování střelby na univerzitě v Arkansasu autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/5/492/49173.jpg
  • Policie vyšetřuje střelbu před studentskou kolejí univerzity Central Arkansas nedaleko města Little Rock autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/5/492/49174.jpg