Letadlo s mexickým ministrem spadlo nešťastnou náhodou

Mexiko - Havárie malého letounu, při které v úterý večer zahynul mexický ministr vnitra Juan Camilo Mouriňo, byla nešťastnou náhodou a zřejmě nešlo o atentát. Dnes to oznámil mexický ministr dopravy a spojů Luis Téllez. Letoun se zřítil na rušnou třídu Paseo de la Reforma v době silného provozu. Pád malého letadla provázel silný výbuch, při němž byly zničeny dvě desítky aut. Zraněny byly čtyři desítky lidí. Dalších 1800 osob bylo z nebezpečného místa evakuováno.

„Zatím nemáme žádné údaje, které by naznačovaly, že šlo o atentát,“ uvedl Téllez. Podle vyšetřovatelů za nehodu mohla neznámá technická závada. „Letoun zničehonic zamířil čelem k zemi. Po nárazu pak následoval výbuch,“ popsal havárii Téllez. Stroj prý při pádu jen těsně minul vysoké kancelářské budovy plné lidí. Přesné příčiny havárie se nadále vyšetřují.

Kontrolní věž letiště u hlavního města uvedla, že letoun krátce před přistáním oznámil nouzovou situaci a poté s ním věž ztratila kontakt. Letoví kontroloři uvedli, že letoun se přiblížil k Boeingu 767 a poruchu mu mohly způsobit silné turbulence.

Na palubě letadla zahynuli i lidé ze skupiny ministrových poradců. Spolu s nimi cestoval i bývalý zástupce generálního prokurátora José Luis Santiago Vasconcelos, jenž byl v Mexiku znám svým bojem proti drogovým kartelům.

Vydáno pod