Při pádu letadla s mexickým ministrem zahynulo 14 lidí

Mexiko - Havárie malého tryskového letounu, při které v úterý večer zahynul mexický ministr vnitra Juan Camilo Mouriňo, si vyžádala celkem 14 životů. Vše zatím nasvědčuje tomu, že k nehodě došlo jen nešťastnou náhodou. Případ bude nyní s pomocí amerických specialistů důkladně vyšetřen, protože ministr vedl tvrdý boj proti drogovým kartelům.

Letoun typu Lear Jet se zřítil nedaleko centra mexického hlavního města. Spolu s ministrem přišlo o život všech devět lidí na palubě. Na zemi při havárii zemřelo dalších pět osob. Dvě z obětí byly ženy. „Máme už černou skřínku. Její záznamy zatím analyzujeme, ale bude to určitou dobu trvat,“ prohlásil ministr dopravy a spojů Luis Téllez.

Vyšetřovatelé vycházejí zatím z předpokladu, že nehodu zapříčinila dosud neznámá technická porucha. Letoun zničeho nic zamířil přídí k zemi a po nárazu explodoval. Vyšetřování už popřelo tvrzení některých svědků, kteří popisovali „ohnivou kouli“ ještě ve vzduchu. Oblaka hořícího paliva se objevila teprve po dopadu letadla na zem, potom vystoupala nad okolní domy, což mnoho lidí mohlo zmást. Spojené státy už do Mexika vyslaly své letecké odborníky a kriminalisty, aby pomohli s vyšetřováním.