Mexické gangy pravděpodobně unesly dělníky pro sklizeň marihuany

Mexiko - Téměř tři desítky zemědělců unesli neznámí ozbrojenci z jedné farmy v severozápadním Mexiku. Oznámila to mexická policie, která po unesených osobách pátrá. Podle místních médií stojí za zločinem drogové kartely, které chtějí dělníky využít pro pěstování a sklizeň marihuany, uvedla agentura AP.

Několik desítek těžce ozbrojených útočníků uneslo své oběti během pondělního rána. Věk 27 unesených mužů se pohyboval mezi 16 a 61 lety a všichni byli ze státu Sinaloa.

Policisté dále nalezli tělo osmadvacetiletého muže pohozené na prázdném pozemku u rekreačního střediska Rosarito poblíž města Tijuana. Další pravděpodobná oběť války drogových kartelů měla u sebe nabitou zbraň.

Na hranicích Mexika se Spojenými státy zuří válka mezi soupeřícími drogovými kartely i jejich boj s příslušníky ozbrojených sil, kteří se snaží zakročit proti obchodu s narkotiky. Násilí spojované s drogami si už v této zemi vyžádalo více než 4000 mrtvých. Vládě prezidenta Felipeho Calderóna se situaci nepodařilo uklidnit ani nasazením 36.000 vojáků do krizových oblastí.

Mexiko
Zdroj: ČT24/Wikipedia.org
Vydáno pod