Austrálií se opět prohnala silná bouře, která si připravila o život jednu ženu

Brisbane - Stát Queensland ve východní části Austrálie znovu zasáhla silná bouře. Kromě větru, který strhával střechy a elektrické vedení, přinesla i rozsáhlé záplavy v okolí města Brisbane. Živel si vyžádal jeden lidský život. V některých oblastech jde o nejhorší povodně za posledních 30 let.

Už podruhé v krátké době oběhly svět stejné záběry z východoaustralského pobřeží - ulice pod vodou, strhané mosty, ale i střechy domů nebo stromy. V hlavním městě Queenslandu - Brisbane - zůstalo po několikahodinové bouři asi 11 milionů litrů vody.

Při záplavách zahynula jedna žena. Voda ji i s autem, které řídila, smetla ze silnice. Další ženu záchranáři pohřešují. Policie musela preventivně vystěhovat několik lidí z jejich domovů.

Bouře připravila o dodávky elektřiny 22 tisíc domácností. V zemi je vyhlášen stav ohrožení. S odklízením následků neštěstí pomáhá i armáda. Podobné škody na výhodoaustralském pobřeží zaznamenali obyvatelé již v neděli, kdy zde řádila série jiných bouří, při níž zahynul jeden člověk.

Vydáno pod