Indická policie zatkla dva muže údajně spojené s útoky z Bombaje

Kalkata - Indická policie oznámila zprávu o úspěšném zadržení dvou mužů podezřelých ze spolupráce na teroristických útocích v Bombaji. Dotyční měli podle informací agentury AP poskytnout karty do mobilních telefonů, a tak umožnit násilníkům vzájemnou koordinaci útoku. Prvním z dvojice zatčených je muž pocházející z indické části Kašmíru, druhý pochází z indického státu Bangla. Policie je zatkla v pátek v Kalkatě. Další detaily vysoce postavený činitel poskytnout nechtěl.

Vysoce postavený policejní činitel uvedl, že zatčení předali SIM karty do mobilních telefonů deseti ozbrojencům, kteří minulý týden zaútočili v Bombaji na cíle vyhledávané návštěvníky ze Západu. Byly mezi nimi například dva luxusní hotely, nádraží či restaurace. Útoky si vyžádaly 171 lidských životů, několik stovek osob utrpělo zranění.

Policie letos v únoru zatkla indického občana, který měl u sebe plány Bombaje, na nichž měl vyznačeno několik z míst, která se před několika dny stala terčem teroristů. Na indických letištích nadále platí zpřísněná bezpečnostní opatření. Úřady k nim sáhly poté, co dostaly od tajných služeb varování, že Indii hrozí letecký teroristický útok.