Výbuch na tržišti v Moskvě zranil až devět lidí

Moskva - Tržištěm Pražská na jihu Moskvy dnes otřásl výbuch. Při explozi bylo podle různých zdrojů zraněno až devět lidí, mezi nimi i dítě. Nejasnosti panují kolem příčiny exploze, kdy podle některých zdrojů vybuchla pyrotechnika a podle jiných šlo o podomácku vyrobenou výbušninu.

S odvoláním na ruské ministerstvo pro civilní obranu, mimořádné situace a likvidaci následků živelních pohrom vybuchly v tržnici u stanice metra Pražská pyrotechnické předměty uložené v jednom ze stánků. Devět lidí utrpělo lehčí zranění a spáleniny.

„Ve stánku, kde se prodává spodní prádlo, zřejmě pod pultem explodovaly pyrotechnické výrobky, které tam byly uloženy. Podle posledních informací čtyři ženy, které byly ve stánku, utrpěly zranění a byly ožehnuty,“ řekl zástupce tiskové služby ministerstva.

Štáb pro vyšetřování výbuchu sdělil, že na tržnici vybuchlo podomácku vyrobené výbušné zařízení o síle 50-100 gramů trinitrotoluenu. „Výbušnina byla podle všeho uložena v tašce zavěšené pod stolkem kavárny u vchodu na tržnici.“ Podle policie bylo zraněno sedm lidí, mezi nimi i jedno dítě. Lékařské zdroje uvádějí devět zraněných.

Vydáno pod