Fritzl se chtěl stát milionářem, nabídl bulváru protokoly z vyšetřování

Sankt Pölten (Rakousko) - Německý časopis Stern dnes přišel s informací, že rakouský tyran Josef Fritzl, který je ve vězení za to, že desítky let věznil a znásilňoval svou dceru, chtěl vydělat na prodeji protokolů z vyšetřování. Fritzl údajně nabídl prostřednictvím jistého obchodníka protokoly britským bulvárním novinám, řekl si za ně 4 miliony eur (106 milionů korun).

Fritzl si tak ve vězení možná chtěl vydělat na dluhy, které podle svých známých má. Rakouský tyran údajně dluží až 3,5 milionu eur. V srpnu proto pověřil jistého svého známého, aby za něj nabídl policejní protokoly britským bulvárním novinám.

Ten pak měl volat několika bulvárním listům s nabídkou, že detaily k Fritzlovu případu jsou k mání za čtyři miliony eur. Stern píše, že se kvůli obchodu prostředník zúčastnil asi čtyř schůzek. Na žádné z nich ale nedošlo k obchodu, který si s Fritzlem naplánoval.

Elisabeth si o hrůzách ve sklepě vedla deník

Stern rovněž dnes zveřejnil další podrobnosti k případu Josefa Fritzla. Ten téměř 24 let věznil svou dceru Elisabeth ve sklepě svého domu v rakouském Amstettenu, v němž zároveň žil se svou manželkou.

S Elisabeth měl její otec celkem sedm dětí, jedno zemřelo, tři děti věznil spolu s jejich matkou ve sklepě, další tři vyrůstaly relativně normálně v bytě nad sklepením. Případ vyšel najevo až letos 26. dubna, kdy jedno z vězněných dětí těžce onemocnělo a muselo být převezeno do nemocnice.

Stern dnes napsal, že vězněná Elisabeth si v podzemí vedla jakýsi deník, na jakýkoli kus papíru si psala poznámky o tom, co měla k jídlu nebo jak jsou její děti nemocné. Kromě toho si vedla deník i o tom, co všechno jí otec dělal. Všechny tyto informace, které Fritzlova dcera zapisovala třeba i na kalendář, má nyní soud, který případ rakouského tyrana posuzuje. Fritzl je kromě jiného obžalován i ze zotročování a vraždy. Proces proti Josefu Fritzlovi začne zřejmě v únoru příštího roku a bude se konat s vyloučením veřejnosti.