Sníh a mráz komplikuje dopravu v Itálii a ve Francii; v USA kvůli mrazu sedm mrtvých

Milán/Chicago - Sněhové bouře komplikují dopravu v Itálii. Na některých silnicích zastavily provoz spadlé kameny. Silný vítr zasáhl i jedno z italských velkoměst Milán. Francie kvůli sněhu a vichřicím vyhlásila pohotovostní režim. Ještě horší je situace ve Spojených státech. Při desítkách nehod na namrzlých silnicích tam zemřelo sedm lidí. Na letišti v Chicagu dostalo letadlo smyk a sjelo z ranveje, nehoda se obešla bez zranění.

Lidé ve Spojených státech zemřeli při desítkách havárií na namrzlých silnicích ve státu Indiana. Námraza způsobila problémy i ve státu Illinois. Na letišti v Chicagu dostalo na namrzlé dráze smyk letadlo a sjelo z ranveje, při nehodě ale nebyl nikdo z cestujících zraněn. Havárie také neměla vliv na provoz letiště, protože se podařilo rychle otevřít druhou rozjezdovou dráhu.

Kvůli sněhu je rovněž už od čtvrtka uzavřeno hlavní dálniční spojení mezi Nevadou a severní Kalifornií. Úřady zatím nevědí, kdy se podaří tuto důležitou dopravní tepnu zprovoznit.

Meteorologové varují, že sněhové bouře budou na západě a středozápadě USA v příštích dnech pokračovat. Husté sněžení bude rovněž doprovázet vítr o rychlosti až 130 kilometrů v hodině.