Dcera Josefa Fritzla opustila s dětmi psychiatrickou kliniku

Vídeň - Dcera Josefa Fritzla, pachatele nejhoršího případu incestu v dějinách Rakouska, se svými šesti dětmi opustila po osmi měsících psychiatrickou kliniku nedaleko Amstettenu. Oznámil to dnes podle agentury DPA právník rodiny Christoph Herbst. Elisabeth věznil otec ve sklepení jejich domu 24 let, soustavně ji zneužíval a zplodil s ní sedm dětí.

Podle Herbsta se nyní dvaačtyřicetiletá Elisabeth se svými dětmi nastěhovala do vlastního domu. Místo ale zůstalo médiím utajeno. Neznámý je i den, kdy byla s dětmi z kliniky propuštěna. Herbst zdůraznil, že Elisabeth se chce se svými dětmi pokusit začít nový život.

Třiasedmdesátiletého Fritzla v listopadu obvinilo státní zastupitelství v Sankt Pöltenu ze zotročování, znásilňování, z incestu a také z vraždy. Jedno ze sedmi dětí, které mu dcera Elisabeth porodila, krátce po narození zemřelo a Fritzl mrtvolku novorozeněte spálil v kotli. Fritzl argumentuje tím, že dítě uviděl již mrtvé.

Fritzl věznil ve speciálně upraveném sklepení svého domu v Amstettenu svou dceru Elisabeth téměř 24 let a pravidelně ji zneužíval. Případ se provalil až letos koncem dubna, kdy jedno z vězněných dětí těžce onemocnělo a muselo být převezeno do nemocnice.