Austrálie nabízí práci snů na Hamiltonově ostrově

Sydney - Queenslandský úřad pro turistiku zvolil velmi netradiční formu, jak nalákat návštěvníky. Zájemcům z celého světa nabízí v době ekonomické krize práci snů. Jejich úkolem bude přilákat návštěvníky na ostrovy Velkého bariérového útesu. "Hledáme někoho, kdo bude půl roku naši oblast propagovat, kdo bude vyprávět příběh Velkého bariérového útesu. Potřebujeme někoho, kdo prozkoumá všechny ostrůvky a podá světu zprávu o krásách, které viděl," vysvětluje Anthony Hayes z queenslandského úřadu pro turistiku.

Vybraný adept dostane za půl roku 150 tisíc australských dolarů (přes dva miliony korun) a bude zdarma ubytován v luxusní vile s bazénem na Hamiltonově ostrově. Pracovat bude jen 12 hodin měsíčně a mezi jeho povinnosti patří pouze vybírat elektronickou poštu, fotografovat a natáčet. Jeho úkolem je vedení internetového blogu s fotografiemi a krátkými propagačními videoklipy.

Zájemci musí do 22. února poslat queenslandskému úřadu videopřihlášku. Jediným požadavkem je, že musí rádi plavat, potápět se a jezdit na jachtě. Nabídka nemá žádný háček, cílem projektu je oblast zviditelnit. Největší reklamou už je ale samotné hledání zaměstnance.

Reportáž Dany Zlatohlávkové (zdroj: ČT24)

Úřad očekává, že dostane tisíce žádostí z celého světa. Deset kandidátů zveřejní v květnu, jedenáctého uchazeče pak vyberou návštěvníci webových stránek. Všichni si ostrov zajedou prohlédnout a projdou pohovorem. Vybraný šťastlivec začne dřít 1. července.

Z Velkého bariérového útesu, který se táhne přes 2500 kilometrů, vystupuje 900 ostrůvků. Hamiltonův ostrov, kde po celý rok vládne příjemné teplo, je největší obydlený ostrov v oblasti.