Na Izrael dopadly tři rakety z Libanonu

Jeruzalém - Na sever Izraele poblíž města Kirjat Šmona dopadly nejméně 3 rakety z Libanonu. Uvedla to tamní média s tím, že střely zasáhly neobydlenou oblast a pravděpodobně nikoho nezranily. Zatím není jasné, zda střely odpálili členové militantního libanonského hnutí Hizballáh. Podobný útok už Izraelci zažili minulý čtvrtek. Ve městě Naharija tehdy střely odpálené z Libanonu lehce zranily 2 lidi.

Izraelská policie oznámila, že střely z Libanonu dopadly na otevřené prostranství a nikdo nebyl zraněn. Izraelské úřady i přesto vyzvaly obyvatelstvo severních oblastí, aby se ukrylo.    

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil. Izrael podle svědků odpověděl dělostřeleckým útokem, několik střel vypálil na jih Libanonu.

„Tři rakety dopadly na území Izraele blízko města Kirjat Šmona,“ popsal policejní mluvčí Micky Rosenfeld. Bezpečnostní zdroje v Libanonu uvedly, že celkem bylo vystřeleno na Izrael pět raket, dvě z toho ale dopadly ještě před izraelskou hranicí.

Naposledy radikálové ostřelovali sever Izraele 8. ledna. Izrael obvinil z raketového přepadu „palestinské extremisty sídlící v Libanonu“. Hizballáh se od této akce distancoval.

Izrael
Zdroj: ČT24