Zavahrí: Naším nepřítelem není jen Izrael, ale sionisticko-křižácká koalice v čele s USA

Dubaj - Druhý muž teroristické sítě al-Káida Ajmán Zavahrí na internetu slovně zaútočil na amerického prezidenta Baracka Obamu. Odsoudil jeho výroky k nedávným událostem v pásmu Gazy a prohlásil, že Spojené státy zůstávájí hlavním nepřítelem muslimů.

Ve zvukové nahrávce na islámských internetových stránkách označil Obamovo znepokojení nad nedávným zabíjením v palestinském pásmu Gazy za prázdné gesto. „Připomínám našim bratřím bojovníkům svaté války, že naším nepřítelem v Gaze není jen Izrael, ale sionisticko-křižácká koalice v čele s Amerikou, vůdcem zla. Děkujeme panu Obamovi za jeho znepokojení, které jsme přijali společně s tisíci granáty a bílým fosforem. Ale zdá se, že Obamovo znepokojení netrvalo dlouho, protože ve svém nástupním projevu neřekl o Gaze ani slovo, jako by se nic nestalo,“ prohlásil druhý muž al-Káidy.

Obama podobné slovní útoky ze strany al-Káidy označil za projev nervozity. Zároveň vytyčil hlavní úkol svému zmocněnci pro Blízký Východ Georgi Mitchellovi. Zadání zní: průbojně usilovat o mír v blízkovýchodním konfliktu.